вторник, 12 юли 2011 г.

East Coast хип-хоп с Onyx в първата вечер на Spirit of Burgas 2011


SPIRIT of Burgas 2011 ще завърши на основната сцена с хип-хоп, но още в първата вечер феновете на жанра ще получат подарък от организаторите с шанса да се срещнат с ONYX. Хип-хопърите от Куинс не идват за първи път в България. Публиката у нас вече ги познава от предишни техни участия в София, но на морския бряг момчетата от Ню Йорк ще стъпят за първи път, при това на най-голямото музикално събитие в страната.

Onyx се събират в края на `80-те и от тогава до днес са се доказали като едни от най-успешните рапъри в света. Още дебютният им албум Bacdafucup е с продадени над 2 000 000 копия за една година, след което става мултиплатинен и през 1994 г. печели престижната награда Hip Hop Soul Train, измествайки от първото място не кой да е, а класиката на Dr. Dre "The Chronic". Освен това Onyx са двигатели в кариерата на такива култови имена от световната хип-хоп сцена като DMX и 50 cent.

Един от най-големите хитове на Onyx - „Slam”, записан като кавърверсия с Biohazard, участва в саундрака към филма “Judgment Night”. Друг техен хит „Last Days” е включен в наградения с Оскар полу-биографичен филм за Еминем “8 Mile”. Киното не е чуждо на хип-хопърите и по друга линия. Самите те имат роли в множество блокбъстъри, сред които „Save The Last Dance”, “Light it Up”, “Sunset Park”, “Law & Order”, “Blade”, “CSI Miami”.
През 2008 престижното списание "Vibe Magazine" основано от Quincy Jones, обявява албума им "All We Got Is Us" за най-добрия продуциран хип хоп албум.

В края на миналата година те извадиха и най-новия си албум, наречен „Black Rock”. Живите китари и барабани, вкарани в едноименното парче, което със сигурност Onyx ще изпълнят на основната сцена на SPIRIT of Burgas на 12 август (петък), ще е логичен преход към следващата банда в лайн-ъпа на първата фестивална вечер – пънк метъл величията от Suicidal Tendencies.
Събитието се реализира в партноьрство с Beck’s – немска марка бира номер едно в света, част от концепцията на която е да подкрепя любимата музика на феновете.

Няма коментари:

Публикуване на коментар