понеделник, 14 ноември 2011 г.

Класик ФМ М-Тел оркестър обявява прослушване

Записването на участници ще се проведе между 15 и 30 ноември, а прослушването  – на 3 и 4 декември

Българският оркестър, свирил на една сцена с най-големите музиканти в България и по света – Класик ФМ М-Тел оркестър обявява прослушване за цигулка, виола, виолончело и контрабас, което ще се проведе през първия уикенд на декември. Желаещите за участие трябва да се регистрират предварително в офиса на „Кантус Фирмус“ през периода от 15 до 30 ноември. Българските таланти ще бъдат оценявани от гостуващия диригент на Класик ФМ М-Тел оркестър – Григор Паликаров, концертмайсторът Людмил Ненчев и водачите на групите в оркестъра. Най-добрите сред тях ще излязат на сцената, като част от състава, още през настоящия 10-ти юбилеен сезон на Класик ФМ М-Тел оркестър и предстоящия цикъл от концерти „Музиката на Америка“, който се организира съвместно от „Кантус Фирмус“ и фондация „Америка за България“.

През този сезон Класик ФМ М-Тел оркестър празнува 10 годишен юбилей. Преди по-малко от месец оркестърът беше поканен, заедно със световно известния български цигулар Веско Пантелеев – Ешкенази и Софийски камерен хор „Васил Арнаудов“ да свири като част от официалната програма по повод заседанието на Бюрото на групата на Европейската народна партия (ЕНП) в България. През септември Класик ФМ М-Тел оркестър се завърна от Париж, където придружаваше българската делегация и участва в концерт пред представители на двустранния дипломатически корпус и висши служители от френската администрация. Оркестърът придружава два пъти и президента Георги Първанов на официални посещения в Дания и Норвегия и свири пред кралските двойки в Копенхаген и Осло. Класик ФМ М-Тел оркестър е свирил на една сцена с големи световни имена като Шломо Минц, Найджъл Кенеди, Пинкас Цукерман, Мидори, Ванеса Мей, Максим Венгеров, Ричард Клайдерман, италианската група РООН, българските музиканти Веско Пантелеев – Ешкенази, Людмил Ангелов, Васко Василев, Мила Георгиева, Светлин Русев и други.

Записването и получаване на нотен материал се осъществява в офиса на Кантус Фирмус, от 10:30 до 17:00 ч. на ул. П. Волов № 3, ет. 4, от 15 до 30 октомври. Всички желаещи могат да получат допълнителна информация на тел. 422 50 67 или на e-mail: [email protected], както и в страницата на радио Класик ФМ (www.classicfmsofia.com). Необходими документи за записване – автобиография.

Няма коментари:

Публикуване на коментар