сряда, 15 юни 2011 г.

SUICIDAL TENDENCIES НА ОСНОВНАТА СЦЕНА НА SPIRIT OF BURGAS 2011 ЗА ЕДИН ПЪЛЕН BECK’SPERIENCE

Хардкор кросоувър траш-метъл бандата SUICIDAL TENDENCIES ще се появи на основната сцена на SPIRIT of Burgas в първата вечер на фестивала – на 12 август.

Създадена във Венис, Калифорния, в началото на 80те, групата е една от първите много тежки метъл банди, успяла да пробие в ефира на MTV. Най-прочутият им трак "Institutionalized" получава солидна ротация и това отваря много врати на групата, за която до момента се носят негативни слухове, влияещи сериозно на репутацията й. Гравитиращите в пространството мнения, че момчетата са забъркани в гангстерските среди на Венис и че гиговете им са изпълнени с насилие, пречат на изявите им. След появата им в комерсиална медия като MTVобаче, интересът към тях скача неимоверно и бандата тръгва по пътя на славата.



Член на SUICIDAL TENDENCIES в първата половина на `90те е басиста Robert Trojillo, който впоследствие се присъединява към Ozzy Osbourne, а понастоящем е част от състава на Metallica. Годините на престой на Trojillo в групата са и едни от най-комерсиалните за имиджа на групата. Басистът успява да убеди останалите да вкарат повече фънк елементи в музиката си, с което профила на Suicidal Tendencies се измества повече от тежкия траш и пънк метъл към фънки метъл звученето.

Към днешна дата актуалният състав на бандата е: Mike Muir – вокал и основател, Mike Clark - китари, Eric Moore - ударни, Dean Pleasants - китари, Steve Brunner – бас. В този вид SUICIDAL TENDENCIES активно обикаля по фестивали в Америка и Европа от поне година насам. В промеждутъците си открадва време да влезе в студио и да записва парче по парче части от напълно нов албум, в който, както твърдят музикантите, ще има нещо от някогашното траш звучене, но примесено с нов звук. Промото на албума е предвидено за 2012 година, а във вечерта на 12 август, на основната сцена на SPIRIT of Burgas със сигурност ще прозвучи поне частица от него.

Няма коментари:

Публикуване на коментар