сряда, 21 декември 2011 г.

„Музиката на Америка“ стартира на 03 февруари с филмови мелодии

Концертът ще представи Златния век на холивудската филмова музика

За втора поредна година стартира цикъла „Музиката на Америка“, който се организира съвместно от „Кантус Фирмус“ и фондация „Америка за България“ със съдействието на радио Класик ФМ. Първият от поредицата концерти ще се проведе на 03 февруари 2012 година от 19.30ч. в обновената зала „България“. Той ще бъде посветен на Златния век на холивудската филмова музика, като Класик ФМ М-Тел оркестър ще представи за първи път на българска сцена в оригинал музика от филмите „Отнесени от вихъра“, „Спартак“, „Бен Хур“, „Тарас Булба“ и „Лаура“.
За любителите на филмовата музика програмата включва още и сюита с най-популярните филмови мелодии, създадени от Джеймс Хорнър. Публиката ще чуе и три песни от известния филм „Сам в къщи“ със специалното участие на хора на Класик ФМ радио. Гост-диригент за концерта е американецът Джон Маклафлин Уилямс, който българската публика познава от миналогодишната програма на „Музиката на Америка“. Интересното е, че тази година афро-американският носител на Грами ще се изяви и като солист с цигулковото соло от „Списъкът на Шиндлер”.

Тази година цикълът „Музиката на Америка“ включва 7 концерта, които ще се проведат в периода февруари – юни 2012 г. Програмата ще представи още концерт с цигуларя Шломо Минц, който отново ще излезе на българска сцена като диригент и солист, три концерта под надслов „Любими виртуози и нови звезди“ с пианистите Людмил Ангелов и Георги Черкин и българските цигулари Мила Георгиева, Димитър Иванов и Симеон Симеонов, като заедно с тях на сцената ще дебютират три деца, възпитаници на Национално музикално училище „Любомир Пипков“. През април предстои концертът Hello, Broadway!, с откъси от известни мюзикъли и солисти Орлин Горанов и Олга Михайлова – Динова. Цикълът ще завърши през юни с клавирно дуо Аглика Генова – Любен Димитров, които ще представят концерта „Америка за двама“.

Продажбата на абонаменти карти приключва на 23 декември (петък), а индивидуални билети за първия концерт от цикъла „Музиката на Америка” ще могат да бъдат закупени на 04 януари на касата на „Кантус Фирмус” в НДК и онлайн на www.ticketsbg.com. Цените на абонаментните карти са от 65 до 218 лева, а на билетите – от 10 до 35 лева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар