понеделник, 16 май 2011 г.

Открий къде е фестивалът

Осмото издание на фестивалана древните тайнства „Слънце Луна” ще се проведе на скришно място



София, 16.05.2011г. Един месец преди 8-мото издание на фестивала «Слънце Луна» , инициатива за развитие на Културния и Фестивален туризъм, организаторите приканват всички да вземат участие в приключението «Открий къде е фестивалът».

За разлика от предходните седем издания, гостите тази година ще се впуснат в истинско приключение, за да открият точното място на празничното събитие, което ще се проведе на 17-ти юни 2011г. То ще им бъде прошепвано от уста на уста от доброволците, които ще разпространяват специално изработени амулети, символи на фестивала.
Целта на фестивала е да представи традиционната, съвременна култура като туристическа атракция, като с това подпомага развитието на уникални туристически обекти в България. Осмото издание на проекта отново ще бъде под наслов «Фестивал на Древните тайнства», но акцентът този пък ще е върху обмена на алтернативни творчески идеи, екологични практики и здравословни био продукти.

На специално изложение в рамките на събитието са поканени производители и вносители на различни био храни и продукти, както и специалисти, които ще дадат добри идеи и ще споделят практики за здравословен начин на живот. Творчески занимания, кръжоци и медитации ще допълват програмата на фестивала, който ще привлече активна и свободомислеща публика.

„Тази година искаме да привлечем на фестивала младите и игриви българи, които обичат да предизвикват себе си, не се страхуват да поемат рискове и са социално ангажирани. Затова избрахме този нестандартен начин да приканим хората да участват и да усетят духа на фестивала. Споделянето е най-личната форма на общуване между хората, която най-ясно представя и нашето желание – обмен на информация, знание и разбира се, развитие”” казва Момера Здравкова – главният организатор на фестивала „Слънце Луна” и допълва”Очаквайте още предизвикателства от нас през следващите два месеца.”

Всеки, който иска да се включи в приключението „Oткрий къде е фестивалът” може да го направи като се регистрира като доброволец на новият сайт на “Слънце Луна” - www.SunMoonFest.com.

Няма коментари:

Публикуване на коментар