сряда, 14 декември 2011 г.

Арт Уикенд в Стара Загора

„Сдружение за съвременно изкуство и култура - Различният поглед” сподели с приятели и съмишленици цветна палитра от събития включени в „Арт уикенд”. Поводът бе 12.12.2011г. – първата годишнина на Креативен форум „Бръшляновата къща”, в който членовете на организацията обединяваха усилията си в реализиране на множество инициативи.

Сдружението представи пред любознателната аудитория съвместен проект със Студио „DAUHOUSE”. Това е една от най-активните платформи на сцената на българското съвременно изкуство и независима култура.

09.12.2011г. – „Time–Material” е прожекционна програма, третираща темата за материалното съвремие през призмата на различни български творци и артистични групи. Тук е момента да обявим, че Сдружението се сдоби с нова база и това е кино „Комсомол”, където ще възстановим традицията за представяне на късометражно кино, театрални пърформънси, срещи беседи с творци и артистични групи.

10.12.2011г. Изложба на Мариан Станчев – Manо. За пръв път в Стара Загора автора се представи със серия от платна живопис и принт, които показват неговата интерпретация на темата за "различният поглед". Изложбата ще бъде позиционирана до 22.12.2012г. на второ антично ниво в „Империя”( ул. "Д. Наумов" 70). Програмата продължи на същото място с аудио-визуален пърформънс – ретроспекция на ежегоден младежки фестивал на изкуствата „Различният поглед” 2011, с участието на формация DEKONSTRUKT (DJ&VJ set).

12.12.2011г. – „Различният поглед” за втори път партнира на фотоклуб „Ромен Ролан”, като разпечата творбите им и им съдейства с организацията. Във фоайето на Община Стара Загора бе позиционирана „Ретро” изложбата на младите фотографи, която ще може да бъде разгледана до 16.12.2011г. От 16-22.12.2011г. фотосите ще бъдат преместени в ГПЧЕ „Ромен Ролан“. На 22.12.2011г. от 18:00 часа на втория етаж на училището ще се открие Коледен базар, на който посетителите ще имат възможност да закупят фотоси от изложбата, както и такива от минали продукции.

Най-големият подарък за труда и неумолимия дух на „Различният поглед” бе новината, че Сдружението е одобрено да ръководи две годишен проект към Министерството на образованието, младежта и науката, по Национална програма за младежта (2011 - 2015): Развитие на мрежа от младежки информационно – консултантски центрове (МИКЦ). В Стара Загора проектът ще стартира под името „МИКЦ – Различният поглед” на 01.01.2012г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар