сряда, 3 ноември 2010 г.

POWER OF FILM!

POWER OF FILM!

·         Най-добрите фестивални стратегии  
·         Как да бъдеш селектиран за Наградите на Американската Филмова Академия
·         Продукция, режисура, пост-продукция,  фестивали , дистрибуция – да съхраниш вдъхновението и да останеш фокусиран!


И много други теми в
Майсторски клас
   с       Линда Олшевски

Майсторски клас в два дни: лекции, прожекции и практика - задължителен за общата култура на всеки кинематографист, продуцент, рекламист или просто артисти с интерес в късометражните форми!
               
Линда Олшевски е ко-директор на Shorts International най-голямата компания в света за дистрибуция и продукция на късометражни филми. Продуцент на Shrek , Prince of Egypt, Reality Bites и др. Селектира филми за I tunes, Наградите на Академията(Оскар) за късометражно кино и др.


6-7/11/2010
НАТФИЗ / Кинозала

За повече инфо и записване на




Линда Олшевски:
"Филмът е влиятелна медия, която може да грабне публиката, да събуди интерес към актуални и интересни социални въпроси и да подтикне към действие за промяна. С днешната лесно достъпна апаратура и разнообразни методи на разпространение, възможностите да намерите публика са неограничени. Личните документални и художествени истории дават възможност на творците да адресират често пренебрегвани проблеми. Когато е истински въздействащ,... личният филм може да стигне до същността на житейските проблеми и тогава личното се превръща в общочовешко. Тези истории могат да променят живота ни, но истинският въпрос е как да увлечем и задържим публиката след края на прожекцията? Как могат независимите кинотворци да създадат кампании за филмите си, за да дадат гласност на темите в тях преди премиерата и след като зрителите са напуснали киното или са изгледали филма на компютъра си?

Как да създадем филм, който действително да промени живота на поне един човек? В този майсторски клас ще обсъждаме:

• Какво да правим и какво да избягваме за създаването на успешен филм или анимация;
• Групово финансиране;
• Привличане на почитатели;
• Как да запазите искрата на вдъхновението, докато работите по различните аспекти - продукция, постпродукция, участие във фестивали и разпространение;
• Фестивална стратегия;
• Условия, на които вашият филм трябва да отговаря, за да подлежи на номинация за "Оскар";
• Стратегия на разпространение в днешния непрестанно променящ се пазар;
• Изисквания за предаване през 2010 и новото дигитално разпространение;
• В каква посока се развива световният пазар;
• Как да създадете значим филм;

Ще разговаряме с присъстващите кинотворци за създаването на техните филми и ще обсъждаме фестивални истории и различни въпроси, свързани със "Силата на киното"."


организатори:  So Independent Film Fest и Фондация Америка за България

Няма коментари:

Публикуване на коментар