сряда, 30 ноември 2011 г.

Ричард Клайдерман иска да запише албум с Класик ФМ М-Тел оркестър

В интервю за радио Класик ФМ, френският пианист заявява, че през 2012-та ще запише нов диск с най-популярните си композиции

В интервю пред радио Класик ФМ френският пианист Ричард Клайдерман заяви, че планира да запише нов албум през 2012г. Следващият месец пианистът идва в България за трети път, и ще изнесе два концерта – на 14 декември във Варна и на 16-ти в София, в зала 1 на НДК. Легендарният музикант се надява, че през следващата година ще има възможност отново да се върне в България, но този път, за да осъществи записи с българския Класик ФМ М-Тел оркестър.

„През февруари 2012г. ми предстои да запиша нов албум. Той ще съдържа някои от най-популярните композиции, които съм изпълнявал. Все още уточняваме списъка с произведенията, които ще присъстват в предстоящия ми диск. За записите ще се нуждаем от силен струнен състав и може би ще пристигнем отново в София, за да ги направим с вашия оркестър. Предстои да разговарям с моите мениджъри, за да обсъдим какви са възможностите да се случи това в бъдеще. Мисля, че тази идея е прекрасна“, споделя Ричард Клайдерман пред водещия на радио Класик ФМ – Георги Митов - Геми.

Въпреки, че знаменитият пианист е свирил заедно с едни от най-добрите оркестри, сред които Лондонската филхармония, Симфоничния оркестър на Токио, Австралийския кралски симфоничен оркестър, Пекинската филхармония, Симфоничния оркестър на Нова Зеландия и още много други, той е удивен от високото ниво и професионализъм на Класик ФМ М-Тел оркестър. „Считам, че нивото на българските музиканти от Класик ФМ М-Тел оркестър е изключително високо. За мен е чест да свиря с такъв висок клас музиканти. При предишното ми гостуване останах впечатлен от прекрасните цигулари, виолисти и челисти и се чувствам още по-развълнуван, че отново ще се срещна с тях“, отбелязва още Ричард Клайдерман в интервюто, което слушателите на Класик ФМ ще имат възможност да чуят в две части, излъчени в предаването „Сутрешно кафе с Геми“ на 02 и 12 декември.
Тази година Класик ФМ М-Тел оркестър празнува Десети юбилеен сезон и за трети път ще свири заедно с легендарния пианист Ричард Клайдерман. До момента съставът към единственото радио за класическа музика в България – Класик ФМ, е излизал на една сцена с големи имена на класическата музика като Шломо Минц, Найджъл Кенеди, Пинкас Цукерман, Мидори, Ванеса Мей, Максим Венгеров, италианската група РООН, българските музиканти Веско Пантелеев – Ешкенази, Людмил Ангелов, Васко Василев, Мила Георгиева, Светлин Русев и други.

Билетите за концерта на Ричард Клайдерман в София са на цени от 30 до 150 лв. (в оркестрина), и се продават в мрежата на www.ticketsbg.com и на касата на „Канутс Фирмус“ в НДК.

Няма коментари:

Публикуване на коментар