сряда, 20 април 2011 г.

Bonobo Live Band идва с певицата Руби Ууд



На 10 май Sofia Live Club посреща Bonobo Live Band, предвождан от гласа на джаз изпълниелка Руби Ууд (Ruby Wood). Завладяващото лайв шоу на британското даунтемпо величие Bonobo ще се слее с вокалите на един от най-обещаващите млади таланти на Острова. Българските фенове ще се насладят на завладяващото им шоу с подкрепата на любимото ирландско уиски Bushmills, което и този път не пропусна до подкрепи стойностната музика.


Руби Ууд е родена през 1986 година в Западен Йоркшир в семейството на джаз почитатели. Съдбата й на певица и талантът й са предопределени още от кръщаването й на името на парчето “Ruby, my Dear” на Thelonious Monk, а детството й преминава под влиянието на разнообразни стилове и изпълнители като Angela Brown, Aretha Franklin и Ella Fitzgerald.

Руби завършва джаз колежа в Лийдс, когато вече отдавна е омагьосана от изпълненията на Jill Scott, Erykah Badu и Beyonce. След като получава специална стипендия, идва и един от първите й записи, издадени в списанието Jazzwise Magazine, както и участие в известния лондонски клуб 606.

Оттам насетне младата вокалистка започва да работи съвместно с редица изпълнители и проекти като Extra Curricular, Submotion Orchestra, Ruby and Noah, Solaris и Loopology. Обиколила е сцените на фестивали като Lattitude, Big Chill, Outlook в Хърватия, Bestival, Secret Garden Party, Jazz Café. Освен това е подгрявала имена като Polar Bear, Youngblood Brass Band, Bonobo и Goldie. В края на 2010 Руби записва и лайв сесия в популярното студио Maida Vale заедно със Submotion Orchestra за предаването на Gilles Peterson по BBC Radio 1.

В момента турнето й със Submotion Orchestra във Великобритания се разпродава с пълна сила. Има подписани договори с редица известни лейбъли и специално е поканена да се присъедини към европейското турне на Bonobo Live Band. Именно на това автентично и завладяващо преживяване ще се насладим на 10-ти май в Sofia Live Club, в компанията на истински Bushmills Brothers с вкус към стойностната музика.
Предварителната продажба на билетите за събитието в мрежата на Eventim до края на април е на цена 20 лв. От началото на май билетът ще струва 25 лв. , а на входа – 30 лв.

Няма коментари:

Публикуване на коментар