вторник, 14 юни 2011 г.

Валя Балканска в етно фюжън джем с Оратница и гайдаря Петър Янев

Слънце Луна 2011 разкрива и последните си изненади, сред които са и Силвър Бийт Колектив


Първата част от пътуващия фестивал „Слънце Луна” 2011 ще бъде закрита на 19-ти юни с уникално съчетание на космическия глас на Валя Балканска, гайдаря Петър Янев и нашумялата етно фюжън банда „Оратница”. Освен тях, в Елинпелинския Арт център Деца на Земята на 18-ти юни ще забият „Silver Beat Collective” и прятели, а за паритито след концерта ще се погрижат диджеите Дарба и Сурбахар и огнените танцьори от „Студентина”. Програмата на феста включва и уникални възстановки на древнотракийски ритуали и тайнства, свързани със слънцето и водата, огнено принушение на сламен кон, мълчаливо факлено шествие и посрещане на изгрева.



За първи път палатковият лагер на феста ще бъде официално охраняван от ‘Зелени патрули”. За семействата с малки деца ще има забавления от „Цирк Кумбо”, а всички хора, които се интересуват от личностно развитие, здраве и духовни практики, могат да намерят по нещо за себе си в разнообразната програма на фестивала, която е публикувана на www.SunMoonFest.com.

„Щастлива съм, че вече 10 години успяваме да съчетаем автентичната музика и фолклор с модерните възприятия за звук, култура и личностно развитие. Вярвам, че и тази година ще дадем своя принос към добруването на свободобислещите българи!” - Това заяви организаторът Момера Здравкова на предварителната прескоференция на фестивала в галерия Снежана в София.

Арт център „Деца на земята” се намира на 30 км от София, на главния път между Елин Пелин и Гара Елин Пелин. Информация за разписанието на автобусите от София, които преминават покрай мястото на фестивала може да се открие на този линк. (avtogari.info)

След края на първата част на феста в Софийското равно поле предстоят две други събития: 21-22 юни в старата хижа „Седемте рилски езера” и 24-26 юни в село Делчево до Гоце Делчев, където фестивалът „Слънце Луна” се провеждаше през изминалите три години.

Билетите под формата на амулети ще важат и за трите части на фестивала и включват настаняване в палатковия лагер. В момента тече предварителната им продажба в мрежата на Ticketstream като гостите ще могат да си ги купуват и на място на цена от 30 лева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар